Japanse suminagashi, leporello, papierscheppen, origamimapje met katern en een boekje

Op 12 en 26 oktober vindt een 2-daagse workshop papierscheppen en boekbinden plaats op De Middelste Molen in Loenen.

Onder leiding van Betty Disco en Miriam van der Linden leren cursisten unieke vellen papier te scheppen in diverse kleuren en maten. Aan de papierpulp kunnen ze ook vezels toevoegen die het papier een eigen uitstraling geven. Op een handgeschepte leporello (vouwboek) kunnen de cursisten een eigen verhaal of presentatie verbeelden waarbij zij verschillende papierscheptechnieken gebruiken.
Daarnaast leren de cursisten de Japanse suminagashi techniek aan. Suminagashi betekent letterlijk ’drijvende inkt’. Het is een eeuwenoude Japanse marmertechniek die zich in de 12e eeuw ontwikkelde.
Onder leiding van Hanne Mahler,de boekbindster onder ons, transformeren de cursisten de geselecteerde gemarmerde vellen papier in een origami mapje met katern en een harmonika boek.

Voor informatie en inschrijving: miriamvanderlinden@gmail.com
www.demiddelstemolen.nl
www.papiertuin.nl

Deelnemers: 5- 12
Kosten: € 140,00 incl materiaal
===========================
Papier- Parade, 3 juli t/m 6 juli

4- daagse workshop op papierfabriek de Middelste Molen in Loenen.De Middelste Molen staat in een prachtige landelijke omgevingaan de Loenense beek en langs het Apeldoorns Kanaal. De papierfabriek maakt sinds 1622 papier en het is een genot om demolen in bedrijf te zien.Op deze sfeervolle locatie wordt onder leiding vanpapierkunstenaars, Betty Disco, Hanne Mahler en Miriam van derLinden, een gevarieerd papierkunst programma aangeboden.
Cursisten experimenteren met papier scheppen en papierpulp gieten in verschillende vormen en maten en van diverse vezels enkleuren. Vervolgens, het vouwen van boekjes met katern, eenvoudigeorigami mapjes, leporello’s (vouwboeken) en unieke kaarten metbijpassende enveloppen. Door gebruik te maken van de Japanse suminagashi (drijvende inkt) techniek en het Turkse ebru marmeren kun je een mooie uitstaling geven aan je papier. Op een handgeschepte Leporello verbeeld je een eigen verhaal of presentatie waar verschillende papierschep- technieken zoals lamineren, sjabloneren en blinddrukken voor kunnen worden gebruikt. Ook maken we ruimte voor het maken van een stempel van linoleum en 3D objecten naar eigen ontwerp.
Voor informatie en inschrijving: miriamvanderlinden@gmail.com
www.demiddelstemolen.nl

Aantal deelnemers: max.12
Kosten : € 260,- inc. material