Op 12 of 26 oktober vindt een 1-daagse workshop papierscheppen en boekbinden plaats op De Middelste Molen in Loenen.

Cursisten leren de Japanse suminagashi techniek aan. Suminagashi betekent letterlijk ’drijvende inkt’. Het is een eeuwenoude Japanse marmertechniek die zich in de 12e eeuw ontwikkelde.
Onder leiding van Hanne Mahler, de boekbindster onder ons, transformeren de cursisten de geselecteerde gemarmerde vellen papier in een origami mapje met katern en een harmonika boek.
Voor informatie en inschrijving: miriamvanderlinden@gmail.com
www.demiddelstemolen.nl
www.papiertuin.nl
Deelnemers: 8
Kosten: € 60 incl. materiaal
===========================
Kerstworkshop
Kom alvast een beetje in de sfeer van de Kerst! Wij bieden een 1-daagse workshop aan waarin je leert monoprinten met de gelli-plaat met gebruik van stencils, stempels (zelf maken), rollers, natuurlijk materiaal en memoryfoam. Het is ook mogelijk om rechtstreeks een tekening aan te brengen op de plaat om af te drukken. We laten zien hoe je verschillende lagen combineert en hoe je waterkleurtechnieken kunt toepassen. Je kunt werken van figuratief tot abstract.
Versier of ontwerp je eigen inpakpapier, kaarten met bijpassende enveloppen, menukaarten, cadeau labels of kleine presentjes. Onderwijl kun je genieten van een glaasje glühwein en een kleine versnapering.
15 of 16 november We werken van 10.30 tot 15.00 uur
Kosten €45