In deze 1-daagse workshop maken we mooi papier met behulp van ambachtelijke en moderne technieken.

Basiscursus 1
In deze workshop maken we uniek papier met behulp van ambachtelijke en moderne technieken.
Je leert met basis- technieken papierscheppen voor artistieke toepassingen. Van originele kaarten tot papier voor ‘n eigen schetsboek of een kunstwerk.

Papiergrondstoffen waarmee je werkt zijn o.a.: katoen-, linnen-, hennepvezels en abaca. We voegen aan de papierpulp pigmenten, zichtbare plantenvezels of drukwerk toe. Van hieruit experimenteer je met lamineren, sjabloneren en blind- drukken. Kosten 60 euro.

Basiscursus 2
Voor degenen die basiscursus 1 hebben gevolgd, bieden we een vervolgcursus aan. Gezamenlijk gaan we naar de papierfabriek om pulp in de Hollander te malen. Met gebruik van pigmenten en additieven bereid je de pulp verder voor. Daarna maak je een eigen " watermerkstencil " van lijm. Dit gebruiken we om sluiers gekleurde pulp overheen te scheppen, dat een multi-gelaagd effect geeft. Ontdek de mogelijkheden van drijvende schepramen. Combineer deze nieuwe werkwijzen met de technieken van basiscurus 1. Maak een hangend wandobject, een journaal of vorm je papier tot een 3D object. Kosten 60 euro.

Data
Basis 1 - 7 juni, 16 okt en 11 dec
Basis 2 - 17 okt en 12 dec